Limitless (2011)

  En forhutlet forfatter tilbydes en vidunderpille og får overmenneskelig energi, hvilket bliver farligt, da han skal skaffe flere piller.


  KNIVSKARP VERDEN

  Trendy teknologithriller med et uortodokst "lægemiddel"-twist: "Limitless" flirter med tanken om uudtømmelig energi, evigt overskud og et overblik ud over det sædvanlige.

  Vidunderpille
  Da den forhutlede forfatter Eddie Morra bliver tilbudt en vidunderpille, der kan fjerne hans skriveblokering (foruden alle andre blokeringer), kan han ikke modstå fristelsen.

  Verden står knivskarp
  Og nu kører det for ham! Verden står knivskarp for hans fødder, og intet kommer tilsyneladende bag på ham. Der er bare et lille problem: han skal bruge flere piller, hvis succesen skal fortsætte, og det skal vise sig at blive en (dødbringende) udfordring.

  Forudsigeligt strømlinet
  "Limitless" er forudsigeligt strømlinet i sin måde at fortælle den moderne historie på: her er masser af små og store lydeffekter og musik til at effektivisere det artificielle plot, og kameraføringen er højteknologisk computergenereret, komplet med "evighedszooms" gennem storbyen.

  Etisk undertone
  Men der er alligevel noget svært interessant ved historien. En god energi og en underliggende åben etisk diskussion, der aldrig kammer over i det helt igennem sukrede.

  Kunstigt overenergisk
  Bradley Cooper afspejler overbevisende det kunstigt overenergiske, og Robert De Niro har en gennemsnitlig magtbirolle.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Thriller, Mystik, Science Fiction, 105 min.

  Dansk titel: Limitless
  Instr: Neil Burger Prod: Leslie Dixon, Ryan Kavanaugh, Scott Kroopf Manus: Leslie Dixon Baseret på: roman af Alan Glynn Foto: Jo Willems Klip: Tracy Adams, Naomi Geraghty Mus: Paul Leonard-Morgan