Zombieland (2009)

  En lille gruppe overlevende amerikanere blandt menneskeædende zombier finder sammen i kampen for overlevelse.


  SPLAT DEM UD!

  Kreativt tænkt zombie/gyserkomedie med masser af postapokalyptisk stemning, men også udfladende splat- og sammenholdskomik.

  Ung mand strejfer
  En ung mand strejfer alene omkring i en verden fuld af farer. Han har opstillet en række regler for sig selv i retning af, hvordan han bedst undgår at blive ædt af zombier. De regler bliver sværere at efterleve, da han møder en anden og meget anderledes strejfer, der endelig har fundet det, han er god til her i livet: At dræbe zombier. Men da de to herrer under et møde med et søskendepar bliver lidt for blødsødne, bliver de taget ved næsen og søger nu både hævn og udsplatning.

  Særligt univers
  Til at begynde med er man svært fascineret af filmens særlige univers, komplet med tekst i billedet, flot sminkede levende døde og den skræmmende forladte verden. Men et stykke inde i handlingen tabes tråden, og "Zombieland" kammer mere og mere over i en uskøn blanding af zombie-lagkagekomik og reel menneske-romantik.

  Ensom stemning
  Den særlige ensomme stemning holder dog helt i mål. Blandt andet fordi David Sardys musik aldrig bliver et decideret brandtæppe over filmoplevelsen.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Komedie, Action, Gyser, Zombiefilm, 88 min.

  Dansk titel: Zombieland
  Instr: Ruben Fleischer Prod: Gavin Polone Manus: Rhett Reese, Paul Wernick Foto: Michael Bonvillain Klip: Alan Baumgarten Mus: David Sardy