Nackt unter Wölfen (2015)

  Da en 3-årig polsk dreng havner blandt fangerne i KZ Buchenwald i marts 1945, begynder et stærkt sammenhold for at drengen ikke skal opdages af SS.


  AFKRÆFTEDE HELTE

  Potentielt højdramatisk kz-tvdrama med et barn i centrum: "Nackt unter Wölfen" er baseret på Bruno Apitz' roman om en gruppe fangers fælles fodslag for at redde en 3-årig dreng.

  KZ Buchenwald
  Tv-filmen har sine forcer i det bredere perspektiv, når KZ Buchenwald træder lidt ud af handlingens centrum og figurerer som en baggrund, som fx når fangerne er i stenbruddet.

  Hjerteskærende hovedtema
  Det velment hjerteskærende hovedtema fungerer mindre vellykket, blandt andet fordi her forfaldes til sødladen forudsigelighed, komplet med tiltagende brug af underlægningsmusik.

  Ingen overraskelser
  Ikke meget i handlingen kommer som en overraskelse, men mere alvorligt er det, at heller ikke meget af alvoren bider fra sig. Filmen er simpelthen ikke troværdig.

  Teatralsk
  Det hænger også sammen med, at kvaliteten af skuespillet svinger og i vid udstrækning forfalder til det teatralske.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, Tyskland, Krigsdrama, Historie, Børn på film, 105 min.

  Dansk titel: Naked Among Wolves (tv)
  Instr: Philipp Kadelbach Prod: Benjamin Benedict, Nico Hofmann, Verena Monssen, Sebastian Werninger Manus: Stefan Kolditz Baseret på: roman af Bruno Apitz Foto: Kolja Brandt Klip: Bernd Schlegel Mus: Michael Kadelbach