Tommy Boy (1995)

    En fed, bøvet og ubegavet klodsmajor arver sin fars autodelsvirksomhed og forsøger ihærdigt at skaffe nye kunder.


    FULDENDT TOMHJERNET

    Ekstraordinært fladpandet komedie fra Hollywood, der forsøger at vride talent og komik ud af tykkemands-kvajpanden Chris Farley (der døde et par år senere af en overdosis).

    Ekstremt dumt
    Det er ekstremt dumt og ikke tilnærmelsesvis morsomt. Enkelte scener er så tåkrummende idiotiske, at det næsten ikke er til at holde ud. Fx brillerer Farley med et par stunts udi fuldendt tomhjernethed - selvom hans karakter Tommy er dumt skrevet, slår det dog alligevel alle rekorder.

    Tæt på smertegrænsen
    Der er stadig et stykke vej ned til Farley-bundskaberen, Beverly Hills Ninja (1997), men "Tommy Boy" er tæt på smertegrænsen. Tommy er fed, dum og bøvet. Men det forhindrer ikke farmand, Big Tom (spillet af Brian Dennehy) i at stille sønnike autodelsfabrikken i udsigt.

    Onde kræfter i kulissen
    Og da Big Tom dør midt under sit andet bryllup, må Tommy Boy træde til og forsøge at redde virksomheden, mens onde kræfter i kulissen forsøger at sælge.

    Et enkelt morsomt islæt
    En eneste formildende scene husker man: Da Dan Aykroyd i en birolle som konkurrerende autodelsdirektør starter en blæser, så en toupé falder af. Det er en anelse morsomt.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Komedie, Farce, 97 min.

    Dansk titel: Tommy Boy
    Instr: Peter Segal Prod: Lorne Michaels Manus: Bonnie Turner, Terry Turner Foto: Victor J. Kemper Klip: William Kerr Mus: David Newman