Stranger Than Fiction (2006)

  En funktionær i skattevæsenet hører pludselig en høj fortællerstemme, der dikterer hans liv og forestående død. Hvad kan han gøre for at redde sig selv?


  FANGET AF FIKTION

  Skæv og fantasifuld komedie med en meget veloplagt Will Ferrell som skat-funktionæren Harold Crick, der pludselig hører en høj og irriterende fortællerstemme, der dikterer hans liv forud og bagud.

  Stemmen får ansigt
  Crick opsøger en litteraturprofessor, der er en af de få, der ikke mener, at Crick er ubetinget vanvittig. Men først da stemmen får et ansigt i form af succesforfatteren Karen Eiffel begynder skat-arbejderen at kunne se en mening med det hele. Sådan da.

  Afdæmpet spil
  "Stranger Than Fiction" holder vand trods sit noget fantastiske plot, først og fremmest som følge af det herlige og afdæmpede spil fra Golden Globe-nominerede Farrell - samt Dustin Hoffman i birollen som litteraturprofessoren.

  Klassisk manisk fremstilling
  Emma Thompson er også fin, men lige en tand for skinger i den klassiske maniske fremstilling af en flamboyant forfattertype. Brikkerne falder på plads i en skønsang af feel good, og det bliver filmens største svaghed, at den tager sig selv og sit science fiction-tema lidt for alvorligt.

  Outreret historie
  Ikke at man havde ønsket sig en mere lalleglad komisk fremstilling, men det er svært helt at købe den outrerede historie. "Stranger Than Fiction" holder dog helt i mål med sin fint afmålte og underspillede tone, hvor musikken også er relativt nedtonet.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2006, USA, Komedie, Drama, Fantasi, 113 min.

  Dansk titel: Stranger Than Fiction
  Instr: Marc Forster Prod: Lindsay Doran Manus: Zach Helm Foto: Roberto Schaefer Klip: Matt Chesse Mus: Britt Daniel, Brian Reitzell
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Ferrell)