Happy Valley [1] (2014)

  En kvindelig betjent med rod i privatlivet får en sag, der udvikler sig i langt farligere retning, end hun er vant til i det daglige.


  BETÆNDT SPÆNDING

  Sammenhængende i denne serie:
  Happy Valley [1] (2014)
  Happy Valley [2] (2016)

  I et smukt bakket engelsk landskab får betjenten Catherine Cawood sin sag for, da en større sag udvikler sig i langt farligere retning end først antaget.

  Blod, sved & tårer
  Snart kæmper både hun og kollegerne med en sag, der bogstavelig talt kræver både blod, sved og tårer, og Catherine har også en ubehagelig personlig twist, da en af de hovedmistænkte er dén voldtægtsmand, der fik hendes datter til at tage sig eget liv.

  Den rette krimi-ånd
  "Happy Valley" besidder den helt rette britiske krimi-ånd og leverer varen i en højspændt og betændt elegant uhygge, der har mange raffinerede historier at spænde musklerne omkring.

  På kanten af sædet
  Man sidder på kanten af sædet og sveder med, når Catherine og co. kommer i vanskeligheder, men også i en sær sympati for den skyldfølelse og fortrydelse, som en af filmens småskurke havner i.

  Højpotent
  Sæsonen udvikler sig i en tilspidset højpotent retning, der ikke viger af vejen for de helt store dramaer. Men krimien kammer aldrig over i det ekstreme, og historien glider troværdigt ned.

  Musikfri & enkel
  Dette skyldes ikke mindst en meget følt præstation af Sarah Lancashire i hovedrollen. De fleste biroller har også noget at byde på, og hele sæsonen står stærkt i en næsten helt musikfri og meget enkelt fotograferet narration.

  Lidt for meget tuderi
  Der er tendenser til lidt for meget tuderi (selvom betjenten er en kvinde, er det lige en tand for meget) - og sidste afsnit kammer for meget over i det ramasjang-agtige, hvilket ikke er klædeligt.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024