Maidentrip (2013)

  En 14-årig hollandsk pige har længe ønsket sig at sejle Jorden rundt alene - og nu bliver drømmen til virkelighed.


  I SMULT VANDE

  Det meste af det etablerede Holland var i opposition, da teenageren Laura proklamerede sit ønske om at sejle Jorden rundt alene. Faktisk måtte Laura og hendes far gennem en længere retssag, hvor forældremyndighederne var på spil.

  Solo tour de force
  Det endte godt, og Laura kunne begynde sin solo tour de force udi bølgegang på tværs af verdensoceanerne. En stædig og stålsat pige for fulde sejl.

  Pris på ensomheden
  Laura er bare 14 år, da hun stævner ud fra Holland, og hendes verdensomsejling kommer til at tage et par års tid. Men det er ikke noget problem for en gæv teenager - tværtimod kommer Laura til at sætte mere og mere pris på ensomheden, for hver dag der går.

  Særlig personlighed
  "Maidentrip" giver først og fremmest et fint indblik i personligheden Laura, på hendes fremdrift og særlige fredselskende gemyt.

  Fokus på det bagvedliggende
  Nogen saftig eventyrdokumentar er det ikke - for det meste glider filmen lidt af på de ydre omstændigheder og fokuserer mere på det bagvedliggende.

  Med- og modvind
  Der er også klippet grundigt ind til benet hvad angår vejr, med- og modvind. De vilde storme udebliver, i det hele taget kommer filmen til at fremstå som et portræt af en stort set problemfri rejse.

  Selvfilmet verdensomsejling
  Laura har selv filmet hele verdensomsejlingen på et bølgenært acceptabelt niveau (her må have været steadicam på spil?), og det er helt igennem den snart unge kvindes præstation, selvom hun gerne sætter sit lys under en skæppe og skyr offentlighedens lys.

  Selvvalgt enspænder
  Først og fremmest fascineres man af Lauras væsen og hernæst af hendes mod: dét er filmens primærfunktion, at forsøge at forklare, hvad der gør en teenager til selvvalgt natur-enspænder.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2013, USA, Dokumentar, Eventyr, Biografi, Teenagere, 82 min.

  Dansk titel: Maidentrip
  Instr: Jillian Schlesinger Prod: Emily McAllister, Jillian Schlesinger Foto: Hillary Spera, Laura Dekker Klip: Penelope Falk Mus: Ben Sollee
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation