Greenberg (2010)

  Efter et nervøst sammenbrud i New York passer en mand sin brors hus i L.A. Her forelsker han sig i broderens hushjælp.


  KEJTET KÆRLIGHED

  Fortjent hyldet skæv kærlighedskomedie med en behageligt neddæmpet Ben Stiller i den bærende titelrolle.

  En sammensat mand
  Roger Greenberg er en sammensat mand, der er vendt hjem fra New York til L.A. for at passe brormands hus, mens han er i Vietnam.

  Let antændelig
  Greenberg har netop gennemlevet en mental nedtur og er meget let antændelig og irritabel. Til gengæld får han hurtigt et godt øje til broderens smukke hushjælp.

  Opfindsomme karaktertegninger
  "Greenberg" er skæv komik med opfindsomme karaktertegninger fortalt i et behageligt roligt og omhyggeligt tempo.

  Plads til detaljer
  Der er plads til detaljer og raffinementer - de fleste opstår omkring Ben Stillers utilregnelige men grundlæggende sympatiske Roger Greenberg.

  Skønt uforudsigeligt
  Greta Gerwig leverer et elskeligt og stærk modspil i sit portræt af den alt andet end gennemsnitlige hushjælp, Florence. Det skønt uforudsigelige forhold er filmens mest vellykkede drama.

  En stil med klichéer
  Det er svært at blive revet helt med af den markant uafhængige fortællestil - "Greenberg" er en slags indie-film - blandt andet fordi filmen læner sig meget op ad de for denne filmtypes efterhånden særlige narrative klichéer.

  Nøgne billeder
  På denne måde opstår der uheldigt nok en art forudsigelighed i det uforudsigelige. En sødladen underlægningsmusik kigger frem i perioder, men meget af filmen står heldigvis alene med sine fine nøgne billeder.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Romantik, 107 min.

  Dansk titel: Greenberg
  Instr: Noah Baumbach Prod: Jennifer Jason Leigh, Scott Rudin Manus: Noah Baumbach Foto: Harris Savides Klip: Tim Streeto Mus: James Murphy
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering