Blood Father (2016)

  En hærget far med en fortid på flasken og i fængsel genfinder sin datter, kun for at erfare at hun er jaget vildt af meget grumme narkobagmænd.


  UDEN OVERRASKELSER

  Helt efter genrebogens ti bud og uden overraskelser serveres her en fransk-produceret amerikansk actionfilm med en langskægget, hærget Mel Gibson i titelrollen. I flere år har han levet i uvished: hvor er teenagedatteren Lydia blevet af? Imens har han brugt meget af sin energi på at lægge flasken og komme sig ovenpå et længere fængselsophold.

   

  Brug for farmand

  Men så melder Lydia sig pludselig. Hun har brug for farmand, og det skal snart vise sig, at hun har nogle rigtig grumme narkobagmænd efter sig. Så far bliver nødt til at trække i det blodige arbejdstøj igen for at fosvare datteren, og så går den vilde jagt ellers gennem land og by.

   

  Passabelt spillet

  Ganske passabelt spillet og nydeligt teknisk eksekveret er "Blood Father" en blandt rigtig mange actionfilm, der har en solid bund, men som savner både opfindsomhed og gnist i retning af bare et gran af fornyelse. Rent plotmæssigt er filmen tarveligt stereotyp, og det er kun på grund af særligt Mel Gibsons karismatiske spil, at flere af scenerne ikke havner i en decideret sump.

   

  Professionelt stykket sammen

  Usandsynlighederne står i stigende grad på nakken af hinanden, hvilket ville have fungeret i en bedre balanceret historie, men hér vender man mere øjnene mod himmelen end klapper i de små actionhænder. Jovist, det er professionelt stykket sammen, men glimtet i øjet halter langt bagefter, selvom en vis portion humor er tilstræbt - særligt i det anspændte far/datter-forhold.

   

  Stemningerne styres

  Sven Faulconers musik styrer stemningerne i sikker havn gennem hele filmen. I det hele taget er der aldrig tvivl om udfald eller udviklinger i "Blood Father", der søger og leverer underholdningsvaren men uden ret meget mere end det helt igennem forventelige.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2016, Frankrig, Action, Krimi, Drama, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: Blood Father
  Instr: Jean-François Richet Prod: Chris Briggs, Pascal Caucheteux, Peter Craig, Sebastien Lemercier Manus: Peter Craig, Andrea Berloff Baseret på: roman af Peter Craig Foto: Robert Gantz Klip: Steven Rosenblum Mus: Sven Faulconer