Hotel Chevalier (2007)

  Et kærestepar mødes på et parisisk hotel og filosoferer over partnerskabet over en omgang hed sex.


  KLEJN & FLAGRENDE

  Sammenhængende film:
  Hotel Chevalier (2007)
  The Darjeeling Limited (2007)

  Som en selvstændig kortfilm men samtidig en introduktion til spillefilmen, "The Darjeeling Unlimited", præsenterer Wes Anderson her historien om kærlighed, sex og grundvoldstænkning på et pariserhotel.

  Lommefilosofiske afstikkere
  Jack gør sig lækker og klar til en genforening med dén kæreste, han ikke lige regnede med at se i Paris, og hotelværelset bliver snart rammen om et udvidet intimt møde med lommefilosofiske afstikkere.

  Klejn & flagrende
  Mere ren og enkel i tonen end den efterfølgende spillefilm fremstår "Hotel Chevalier" ganske hæderligt. Men historien er også for klejn og flagrende til rigtig at vække tilskuerens interesse.

  En afklædt Portman
  Det forsøges der rådet bod på ved at afklæde Natalie Portman fuldt og helt - hvilket mange nok vil betragte nysgerrigt. Om ikke andet kan kortfilmen slå sig op på at være Portmans film-nøgendebut, og så endda i en Wes Anderson-film (Anderson, der ellers normalt fabrikerer relativt rene og formfikserede film).

  Ingen tæft
  "Hotel Chevalier" har en sværmerisk grundstemning og står fint i det luksusmættede hotelunivers. Men mødet mellem mand og kvinde er uden psykologisk eller seksuel tæft og glider af på den farvestrålende indpakning og kækt kunstneriske musikunderlægning.

  Et hemmeligt projekt?
  Spillefilmens producere skulle efter sigende have været ubekendte med Andersons lille kortfilmsprojekt til langt hen i forløbet. Men begge film er udgivet sammen på dvd og blu-ray.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Frankrig, Drama, 13 min.

  Dansk titel: Hotel Chevalier
  Instr: Wes Anderson Prod: Patrice Haddad Manus: Wes Anderson Foto: Robert D. Yeoman Klip: Vincent Marchand
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation