Run All Night (2015)

  En alkoholiseret lejemorder har ét døgn til at finde ud af, om han vil redde dén søn, han dårligt kender, eller hjælpe sin gamle ven.


  SMIDIG ACTION

  Ikke helt ueffen skablon-actionfilm med den efterhånden genre-metaltrætte Liam Neeson i hovedrollen: "Run All Night" er guddødemig ikke kongenial, men den har forcer i sit betændte familiedramaplot.

  Lejemorder på flugt
  Jimmy Conlon er lejemorder, kigger dybt i flasken og har ikke forbindelse til sin søn. Da han en dag for at redde selvsamme søn skyder sin gamle vens søn, ved Jimmy godt, at der nu er dømt run all night, for selvom gammelt venskab ikke ruster, er hævnen i lejemorderkredse også sød og ubarmhjertig.

  Magt & afmagt
  Det er instruktør Jaume Collet-Serras tredje action-samarbejde med Liam Neeson og så langt også det bedste. Formlen er den samme; med rod i genreklichéer og personsterotyper fortælles en historie om vold, magt med våben og afmagt i en verden fuld af skuffelser.

  En vis kant
  Men "Run All Night" udvikler sig alligevel til en noget mere personlig film, hvor Neesons Jimmy Conlon får en vis kant, godt bakket op af sønnike, spillet af svenske Joel Kinnaman.

  Mere end rappe replikker
  Det kommer til udtryk i en serie scener, der kan andet og mere end bare fyre håndvåben og rappe replikker af. Ed Harris viser også, trods hævntørstig koldblodighed, en vis sympatisk side.

  Forventeligt overstyret
  Filmen er helt som ventet indhyllet i en evigt tilstedeværende underlægningsmusik, og lyddesignet er overstyret. Men når man skræller lidt i lagene, overraskes man alligevel positivt over de dybere lag i den ikke særligt dybsindige historie.

  Nolte i lille birolle
  Nick Nolte dukker op i en lille birolle. Det var oprindelig meningen, at rollen skulle have været langt større, men det meste af hans tilstedeværelse blev klippet ud, og han endte med ikke at være krediteret.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, USA, Action, Krimi, Drama, 114 min.

  Dansk titel: Run All Night
  Instr: Jaume Collet-Serra Prod: Roy Lee, Michael Tadross, Brooklyn Weaver Manus: Brad Ingelsby Foto: Martin Ruhe Klip: Dirk Westervelt Mus: Junkie XL