Body Heat (1981)

  I et spil om mord og penge drages en advokat af en sexet og hemmelighedsfuld kvinde, der donerer sex i brede baner.


  FUGTIGE LAGNER

  Meget atmosfærefyldt, spændt og højerotisk film med konstant høj puls. Det er en historie om, i hvor høj grad kærlighed og begær kan styre mennesker, så fornuft og omtanke kommer i anden række. Hvor langt kan man gå, før det bliver for meget, og elskoven - i stedet for ekstase - bliver til besættelse.

  Heftig erotik
  Filmens hovedperson, advokaten Ned Racine (William Hurt), kommer til at gå alt for langt, da han møder den sexede Matty Walker (Kathleen Turner). I sommerheden, hvor alle sveder mere, end de kan nå at drikke, koger kropssafterne også, og de to indleder et heftigt erotisk forhold.

  Godt gift, men vild med sidespring
  Matty er godt nok gift, men hendes mand er en gammel, kedelig forretningsmand, som hun kun har giftet sig med på grund af pengene (har vi ikke hørt den før?). Han kommer kun hjem engang imellem i weekender. Hvor og når de kan komme til det, boller Ned og Matty - igen og igen, gennemblødte af sved og i en nærmest evig ekstatisk ophidselse.

  Verden kunne åbnes mere
  Men de kan ikke komme hinanden nær nok - dér kommer Mattys rige husbond alligevel i vejen. Hvis bare de kunne få ryddet ham af vejen, ville verden ligge meget mere åben, og frem for alt - Matty ville arve en hel masse millionærdollars...

  Tætpakket atmosfære
  "Body Heat" emmer af intensitet, og de to hovedrolleindehavere oser af udstråling. Instruktør og manuskriptforfatter Lawrence Kasdan har givet dem masser af tætpakket atmosfære at folde sig ud i, og de udnytter den til fulde. Kathleen Turner blev Golden Globe-nomineret som bedste nye kvindelige talent.
   

  Fugtigt-erotisk

  Smukt filmet med intelligent fugtigt-erotiske lyssætninger er stemningen sat fra første scene, og John Barrys karakteristiske musik bygges op lag på lag, hvorefter lagene pilles af igen - en musik, der faktisk står allerstærkest alene.

  Gassen går af ballonen
  Man kommer virkelig til at svede undervejs, men gassen går også af den erotiske ballon, særligt i takt med det tiltagende kriminelle plot, hvor usandsynlighederne står i kø. Filmen er dog et godt billede på en erotiske bølge, der strømmede gennem USA i 1980'erne, Adrian Lynes Fatal Attraction (1987) inkluderet.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1981, USA, Erotik, Romantik, Krimi, Drama, 108 min.

  Dansk titel: Høj puls
  Instr: Lawrence Kasdan Prod: Fred T. Gallo Manus: Lawrence Kasdan Foto: Richard H. Kline Klip: Carol Llittleton Mus: John Barry
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Turner)