3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Fatal Attraction
Mens konen er på ferie med datteren har succesfamiliefaderen en hæsblæsende erotisk affære med en kvinde. Men hun vil under ingen omstændigheder sige stop.
THRILLERSPÆNDING
Da Beth Gallagher og datteren Ellen tager på miniferie til Beths forældre, får husbond og far Dan Gallagher huset for sig selv. Ved et tilfælde møder han den blonde Alex Forrest, og de kan ikke stå for hinanden.

Nu indleder de et hedt forhold. Dan er fast besluttet på, at det kun skal være et lille sidespring, og at han har glemt alt om Alex, når Beth kommer hjem igen, men Alex vil det anderledes. Hun begynder at terrorisere Dan og hans familie på det groveste.

Lækker thriller
"Fatal Attraction" er en lækker og effektiv thriller med gode skuespillerpræstationer fra især Michael Douglas og Glenn Close. Det er en film med en enorm kraft og spænding - og ude på overdrevet. Først det romantiske og overbevisende passionerede - siden skoleeksemplet på det psykologiske gys.

Gyset understreges
Fotograferingen med de skæve kameravinkler er god til at understrege gyset. Klipningen er hidsig.

Trods stedvis vamle tendenser, fremstår "Fatal Attraction" som en solid og håndfast historie med effektiv underholdning.

En gal kvinde
Glenn Close er temmelig skræmmende som den gale forføreriske og hendes Oscarnominering kan accepteres, i særlig grad når man ser på hendes brillante skift mellem vild glæde og dyb sorg, en fornem karakteristik af en uligevægtig kvinde.

At Anne Archer fik en Oscar for sine små skæve smil og tårer i øjenkrogene er måske lige "fatalt" nok. Michael Douglas er fint frustreret, og spiller flot en blanding af handlingslammet og overilet.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Fatal Attraction

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Thriller, 119 min
Dansk titel: Farligt begær
Instr: Adrian Lyne Prod: Stanley R. Jaffe, Sherry Lansing  Manus: James Dearden  Foto: Howard Atherton  Klip: Michael Kahn, Peter E. Berger  Mus: Maurice Jarre  
Medvirkende:
Michael Douglas (Dan Gallagher)
Glenn Close (Alex Forrest)
Anne Archer (Beth Gallagher)
Ellen Hamilton (Ellen Gallagher)
Stuart Pankin (Jimmy)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.