Crimson Tide (1995)

  En gruppe slemme russiske højreekstremister truer USA med at starte 3. verdenskrig ved hjælp af atomvåben.


  BANAL UBÅDS-SPÆNDING

  En rigtig drengefilm, hvor missilerne, torpedoerne og testosteronen er rødglødende hele vejen igennem det submarine plot.

  B for banalt
  Men "Crimson Tide" er desværre en i bund og grund meget banal krigsthriller fra succes-filminstruktør Tony Scott og produceret af blockbuster-makkerparret Don Simpson og Jerry Bruckheimer.

  Formlen virker
  Spændingsformlen virker ganske vist, til en vis grænse er nået. Stort set hele filmen foregår ombord på en ubåd, hvor general Gene Hackman har taget en uerfaren løjtnant med på råd. En gruppe slemme russiske højreekstremister truer nemlig med at starte 3. verdenskrig ved hjælp af atomvåben.

  Intet nyt under solen
  Man føler virkelig, man har set det hele før, og der er slet intet nyt under solen. Spillet mellem Gene Hackman, Denzel Washington og James Gandolfini former nogle underholdende øjeblikke, og når spændingen er på sit allerhøjeste, kan man godt for en stund glemme, hvor banal handlingen egentlig er.

  Politisk, submarin tone
  Hans Zimmer sørger for den særligt politiske, submarine tone i form af ikke videre inspireret filmmusik.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024