Ruby Cairo (1993)

  En kvinde vikles ind i et mystisk spil i jagten på sandheden i hendes mands forsvinden.


  MÆRKVÆRDIG COCKTAIL

  Der hviler virkelig noget mystisk over denne film: En mildest talt underlig og lidet elskelig cocktail af semi-dokumentariske rejsebeskrivelser i jagten på en indviklet sandhed.

  En indviklet jagt
  Sandheden, som filmens kvindelige hovedperson vil finde, er, om hendes mand stadig er i live. Hun har nemlig i sit hjem i USA modtaget et tandsæt, som formodentlig tilhører hendes mand.

  En jordomrejse
  Hun bliver meget trist over tabet af sin elskede mand, men inden længe finder hun mystiske oplysninger, som manden har gemt. Dette leder hende på en slags jordomrejse i jagten på en hel masse penge, som manden åbenbart har sat ind på talrige forskellige konti i Panama, Bahamas, Berlin, Athen og Cairo. Alle de forskellige bankinstitutter finder hun frem til ved hjælp af koder, som manden har nedfældet bag på sine amerikanske baseball-samlekort.

  En ny sandhed
  Efterhånden som kvinden kommer rundt og ser en del af den store verden, går det op for hende, at hendes mand stadig må være i live, og hun sætter nu alt ind på at finde ham. I mellemtiden møder hun en venlig nødhjælps-koordinator, og luften emmer af nyspirende kærlighed.

  Ikke prangende skuespil
  Skuespillerlisten ser lovende ud, men det er faktisk kun Andie MacDowell (hende fra alle shampoo-reklamerne) der melder sig på lærredet. Liam Neeson og dansk-amerikanske Viggo Mortensen viser sig kun i skamfuldt få øjeblikke.

  Tydelig forvirring
  Manuskriptet og instruktionen bærer tydeligt præg af forvirring. Ingen sammenhæng, ingen fremdrift. Kun denne ubestemmelige semi-dokumentariske pærevælling.

  Søvndyssende
  Alt håb forsvinder, da der efter en time endnu ikke er sket noget særligt i handlingen, og resten af filmen bliver et effektivt søvndyssende (mangel på) bekendtskab. Filmens budget var på $24 mio. Hvis ikke disse penge er gået til de mange rejser, så må guderne vide, hvad man har spenderet dem på. En film man utvivlsomt glemmer.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1993, USA, Japan, Storbritannien, Mystik, Thriller, 110 min.

  Dansk titel: Ruby Cairo (Deception)
  Instr: Graeme Clifford Prod: Lloyd Phillips, Haruki Kadokawa Manus: Robert Dillon, Michael Thomas Foto: Laszlo Kovacs Klip: Caroline Biggerstaff, Paul Rubell Mus: John Barry, Robert Randles
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation