The Full Monty (1997)

  Hvad i alverden skal man stille op, når økonomien er elendig, og der intet arbejde er at få? En gruppe mænd bruger fantasien.


  DET' BARE EN LILLE KOMEDIE

  Munter og lun hverdagsfortælling med dén herlige selvironi, der så ofte kendetegner britiske komedier. Det er en strålende skildring af arbejdsløshedens elendighed og samtidig en livsbekræftende konstatering af, at lyset findes et sted i mørket.

  Hverdagsagtigt
  Det ligefremme og hverdagsagtige skuespil kombineret med fine billeder af Sheffields mest trøstesløse kvarterer gør historien så meget mere troværdig. Da en gruppe mænd i lang tid har prøvet arbejdsløshedens rædsler, beslutter de sig for at være helt alternative og kaster sig ud i et egentlig temmelig vanvittigt projekt.
   

  Alternativ jobrække

  Da mandestripgruppen Chippendales besøger nabolaget, bedømmer de lokale mænd, at når Chippendales kan, så kan de sgu da også stable et stripshow på banen og på dén måde komme i arbejde og tjene penge.

  Ølmaver og ribben
  De tager ikke højde for ølmaver eller udstående ribben - det eneste det drejer sig om er, at de skal kunne danse, helst sexet, og så selvfølgelig ikke være bange for at smide tøjet foran et hav af hujende kvinder.
   

  Forsinkede komplikationer

  Det tager noget tid at stable showet på benene, og undervejs opstår forsinkende komplikationer. Der er ægteskaber, der er ved at ryge, og små børn der helst ikke skulle blive for flove over deres skøre fædre.

  Voldsom kampvilje
  Men takket være en voldsom kampvilje lykkes det snart stripgruppen af få stablet deres første show på benene. Det skorter ikke på opfindsomme idéer, og man sidder næsten hele tiden med et smil på læberne. Men ikke alle scener byder på uovertruffen humor.

  Herlige scener
  Morsomhederne er koncentreret i virkelig herlige scener, som fx. da de seks mænd klæder sig af i en lille lejlighed for at bevise over for hinanden, at de kan strippe i hinandens nærvær.
   

  Sprødt underbukse-sortiment

  Seks forskellige typer viser seks par vist forskellige underbukser frem. Et andet eksempel: De seks har forskellige typer til "jobsamtale" for at finde de bedst egnede til strip-gruppen. Det er ret morsomt at se en særdeles u-sexet familiefar vrikke rundt foran "dommer-panelet".  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, USA, Komedie, Drama, 85 min.

  Dansk titel: Det' bare mænd
  Instr: Peter Cattaneo Prod: Uberto Pasolini Manus: Simon Beaufoy Foto: John de Borman Klip: Nick Moore, Dave Freeman Mus: Anne Dudley
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • AA - Bedste musik
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste instruktør
  • AAN - Bedste originale manuskript
  • BD - Bedste ikke-amerikanske film
  • RB - Bedste udenlandske film
  • GG-N - Bedste film