Germinal (1993)

  En ny medarbejder ankommer til en kulmine, hvor arbejderne ikke just behandles smukt. Derfor iværksættes en banebrydende strejke.


  TUNG HISTORIE

  Claude Berri har virkelig haft alle gode kort på hånden for at gøre "Germinal" til et uforglemmeligt mesterværk: Med et budget på 250 millioner kroner var filmen i 1993 den hidtil dyrest fransk producerede, og et internationalt stjernenavn som Gerard Depardieu i en af hovedrollerne burde også sikre, at filmen vakte interesse udenfor Frankrig.

  Troværdigt tidsbillede
  Og nok er filmen storslået, nøjagtig og troværdig i tidsbilledet, men det kniber desværre med at holde historien oppe på et fængslende niveau i hele 160 minutter.
   

  En djærv arbejder

  Etienne Lantier ankommer til en kulmine for at søge arbejde, og han bliver antaget, da en tidligere arbejder lige er død. Han kommer hurtigt i snak med en af de mest erfarne og vellidte minearbejdere Maheu.

  Strejke under opsejling
  Lantier kan ikke se nogen grund til, at arbejderne skal finde sig i at gå ned i løn, så han vil gøre oprør i form af strejke, og han får de fleste arbejdere med på idéen.
   

  Overdimensioneret

  Således udvikler "Germinal" sig fra at have været en fængslende, smuk og dvælende historie om de fattige minearbejderes hverdag til at blive en langtrukken, larmende og overdimensioneret strejke-film.

  Farverne falmer
  Filmen tager herefter den ene utroværdige og overdrevne udvikling efter den anden, skuespillet mister intensiteten, farverne falmer.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1993, Frankrig, Belgien, Italien, Drama, Romantik, Historie, 158 min.

  Dansk titel: Germinal
  Instr: Claude Berri Prod: Claude Berri Manus: Arlette Langmann, Claude Berri Baseret på: roman af Emile Zola Foto: Yves Angelo Klip: Herve de Luze Mus: Jean-Louis Roques