Housesitter (1992)

  Det er ikke så let at ryste fruentimmeret væk, som en arkitekt troede. Snart har hun planlagt deres bryllup.


  ET PAR GODE GRIN

  Her er en af mange halvgode amerikanske komedier, hvor tilskueren periodevis føler sig inspireret og underholdt men hovedsaglig vender øjnene mod himmelen.

  Overgearet Hawn

  Goldie Hawn er frygtelig overgearet i rollen som den mystiske fremmede Gwen, der pludselig dukker op i arkitekten Newtons liv. Uden videre slår hun sig ned i hans nybyggede, tomme villa og fortæller alle i omegnen, inklusive Newtons forældre, at hun og Newton lige har giftet sig.

  Kæresteproblemer

  Newton har haft problemer med sin kæreste, der ikke var imponeret over hans moderne villa, men han har forståeligt nok endnu sværere ved at acceptere Gwens indflytten. Hun er dog slet ikke så nem at smide ud, særlig ikke nu hvor alle tror, de er gift.

  Morsomme løgnehistorier

  Selvom Goldie Hawn er overgearet, får hun fyret en del rigtig morsomme løgnehistorier af. Steve Martin forsøger sig endnu engang med sit varemærke: det elastiske kropssprog, med tvivlsom effekt.

  En smule morskab

  Der er få vellykkede morsomheder i "Housesitter", men dog nok til et grin eller to. Der er lige nøjagtig sjov nok i filmen til en aftenstund foran pejsen.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1992, USA, Komedie, Romantik, 96 min.

  Dansk titel: Hushjæælp
  Instr: Frank Oz Prod: Brian Grazer Manus: Mark Stein Foto: John A. Alonzo Klip: John Jympson Mus: Miles Goodman