Just Cause (1995)

  En ellers pensioneret forsvarsadvokat tager en sidste sag, der hurtigt skal afsløre livstruende uhygge.


  VELFUNGERENDE THRILLER

  Velfungerende underholdning med fart, spænding og overraskelse, og så er skuespillet ganske glimrende. Historien gemmer på et par rigtig gennemtænkte hændelser, der nok skal komme som lidt af et chok for tilskueren, men i helhedsindtrykket er filmen alligevel så klassisk en Hollywood-thriller, at chokket er til at overse.

  En svær sag
  Sean Connery spiller den pensionerede forsvarsadvokat Armstrong, der efter et foredrag standses af en sort kvinde, der trygler ham om at forsvare hendes (siger hun) uskyldige nevø. I første omgang siger Armstrong nej, men efter at have talt det igennem med sin kone, opsøger han alligevel kvinden og vælger at tage sig af sagen. Det påstås, at nevøen Bobby Earl har myrdet en pige, men han nægter sig skyldig. Hans beretninger fra afhøringen tyder på, at han blev tvunget til at sige, han var skyldig..

  Alle skifter ansigt
  Det er først nu, sagen rigtig begynder. Nu skifter de, vi før troede var helte, ansigt og bliver skurke (og omvendt), og Armstrong bliver fanget i et netværk af ubehageligheder. Kan det lykkes Bobby Earl og Blair Sullivan at få skovlen under den gamle advokat?

  Delikate billeder
  Teknisk flot og udstyrsstærk film med delikate billeder og en herlig lyd. Skuespillet funkler, Sean Connery er god i hovedrollen, men den største præstation og mest særprægede casting finder vi i Ed Harris' psykopatrolle. Den spiller han perfekt - en af Harris' mere nuancerede roller.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Thriller, Krimi, Action, Drama, 98 min.

  Dansk titel: Sammensværgelsen
  Instr: Arne Glimcher Prod: Lee Rich, Arne Glimcher, Steve Perry Manus: Jeb Stuart, Peter Stone Baseret på: roman af John Katzenbach Foto: Lajos Koltai Klip: William Anderson Mus: James Newton Howard