Kuffs (1992)

  Efter at politibrormand er blevet henrettet, overtager karl-smart-lillebror distriktet med ønsket om fornyet lov og orden.


  INDHOLDSLØSHED I HÅNDJERN

  "Kuffs" er en helt igennem ligegyldig film, der uden indhold i perioder alligevel er ganske underholdende. Historien er meget tynd, og hovedrolleindehaveren Christian Slater bærer hele læsset som den unge George Kuffs.

  En mand renser ud
  George mister sin kære bror, der var en elsket specialbetjent i et distrikt i New York. Nu arver Kuffs broderens distrikt, og han kan i princippet overtage arbejdet selv. Og det gør han naturligvis også, for dén mand han så dræbe broderen er sat på fri fod, og det må Kuffs jo gøre noget ved. Så han kravler i uniformen og renser ud i distriktets stygge mafia-dynasti.
   

  Happy ending

  Men i USA kan man ikke både holde familie og karriere ved lige, så da Kuffs' yndige kæreste fortæller, hun er gravid, flygter han til fordel for arbejdet. Naturligvis kan han ikke undvære kæresten ret længe, og i filmens slutning finder de sammen igen.

  Sleske bagmænd
  Kuffs kommer til at stå ansigt til ansigt med de mest skydegale og sleske bagmænd. Som oftest angribes han kun iført cowboybukser (så der er noget for dullerne at huje ad).
   

  Plat b-film

  Nok underholdning og fart over feltet til halvanden times tidsfordriv, men under denne noget løse overflade gemmer sig en plat b-film. At George Kuffs ofte vender sig om og taler direkte til kameraet - til tilskueren - giver en variation men forekommer for "smart".

  Spændende kamerature
  Bemærk et par spændende kamerature, fx turen ind over taget på en ambulance med tal og bogstaver (NY 22 56 OH) og videre ud med båren, hvorpå en såret Kuffs ligger.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1992, USA, Komedie, Action, Krimi, 96 min.

  Dansk titel: Forbryderisk fræk
  Instr: Bruce A. Evans Prod: Raynold Gideon Manus: Bruce A. Evans, Raynold Gideon Foto: Thomas Del Ruth Klip: Stephen Semel Mus: Harold Faltermeyer