The Last Run (1971)

  En nærved pensioneret chauffør vil overbevise sig selv om, at han kan klare endnu en ulovlig transport.


  TILSPIDSEDE KRIMITAKTER

  Pensionsduelige Harry Garmes vil overbevise sig selv om, at han efter ni års pause stadig kan bugsere en kriminel person gennem land og rige. Det har i tidernes morgen været hans levebrød. Et farligt erhverv ganske vist, men spændende og vanedannende.

  Tilspidsede situationer
  Garmes skal sørge for den kriminelles sikkerhed efter en vellykket flugt fra en fangetransport. Han skal være forbryderens hjælpende hånd og bistå ham i hver en tilspidset situation, indtil den kriminelle atter er i sikkerhed og kan fortsætte på egen hånd.
   

  Over stok og sten

  Den kriminelle og hans unge kæreste bliver luksuriøst transporteret i Scotts åbne BMW. En bil han værner meget om, forståeligt nok. Så går det ellers over stok og sten, og problemerne begynder at melde sig.

  Ikke ren action
  Heldigvis er "The Last Run" ikke ren action. Den beskæftiger sig også kløgtigt med nogle psykologiske aspekter. Spændingsniveauet bliver således opretholdt uden at være anstrengt, larmende eller latterligt. Særligt inspirerende blandt skuespillerne er er George C. Scott i en præstation, man ikke ønsker at glemme lige med det samme.

  Heftige biljagter
  Der er faktisk ingen overskruede actionsekvenser. Et par heftige biljagter er mesterligt filmet af Sven Nykvist. Filmkomponist Jerry Goldsmith har oppet sig med en helt fin serie temaer, som i allerhøjeste grad er inspireret af Ennio Morricone.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1971, USA, Action, Krimi, Biler på film, 91 min.

  Dansk titel: The Last Run
  Instr: Richard Fleischer, John Huston Prod: Carter de Haven Manus: Alan Sharp Foto: Sven Nykvist Klip: Russell Lloyd Mus: Jerry Goldsmith