Manhunter (1986)

  For at kunne gennemskue en udspekuleret seriemorders tanker lever en hårdhudet efterforsker sig ind i den vanvittiges tankegang.


  VÆMMELIGT NÆRGÅENDE

  Sammenhængende film:
  Manhunter (1986)
  The Silence of the Lambs (1991)
  Hannibal (2001)
  Red Dragon (2002)

  Hannibal Rising (2006)

  Will Graham bliver kontaktet af politiet, da en seriemorder skal spores og fanges. Will har før med held prøvet at leve sig ind i sindssyge morderes tanker. Denne morder myrder ved fuldmåne og kaldes "tandfeen". Graham må bl.a. opsøge den vel indespærrede kannibal Hannibal Lecter for at få hjælp og forslag til sin opklaring.

  Væmmeligt nærgående
  "Manhunter" er effektiv, intens og væmmeligt nærgående. Lyssætning, musik, reallyd, kameraføring og klip understøtter fabelagtigt det enorme psykologiske pres. Filmens opbygning er delikat og inspirerende. Anslaget er i topklasse, siden er spændingen konstant - med i særklasse klamme højdepunkter, der ikke er for sarte sjæle.

  Dygtig efteraber
  William Petersen spiller pragtfuldt som den dygtige "efteraber" Will Graham og fremhæver fint karakterens svagheder og angst. Det er vellykket - både afskyvækkende og gribende, når der bliver fokuseret på morderen. Hans samvittighed og kærlighedsfobi - hans første møde med virkelig kærlighed..

  Højtempo-nervekrig
  "Manhunter" er alt i alt en non stop højtempo-nervekrig, der kræver en hærdet tilskuer. Det psykologiske pres er somme tider så anmassende, at man kan blive helt dårligt tilpas. Dette skyldes fuldt og helt Michael Manns fremragende instruktion. Udtoningen bliver desværre lovligt vammel, og musikken er hér helt uudholdelig.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1986, USA, Thriller, Gyser, Krimi, Seriemordere, 119 min.

  Dansk titel: Manhunter
  Instr: Michael Mann Prod: Richard Roth Manus: Michael Mann Baseret på: romanen "Red Dragon" af Thomas Harris Foto: Dante Spinotti Klip: Dov Hoenig Mus: The Reds, Michel Rubini