The Ninth Gate (1999)

  I jagten på en meget sjælden bog erfarer en ung mand, at djævelen må have haft en finger med i spillet.


  KEDSOMMELIG MYSTIK

  Roman Polanski har vendt fornuften ryggen til fordel for småkedsommelig mystik i den langtrukne og visuelt nærmest kvælende "The Ninth Gate".
   

  En yderst sjælden bog

  Det er historien om den unge bibliofile Dean Corso (Johnny Depp), som af en meget rig bogsamler (Frank Langella) bliver hyret til at rejse til Europa. Her skal Corso sammenligne tre eksemplarer af en yderst sjælden bog. Corsos "klient" vil for enhver pris vide, om bare en af de tre bøger er forfalsket.

  Djævelen i egen person
  Således beriget med en meget rundhåndet check rejser Corso til Portugal og Frankrig, hvor han finder de eftertragtede bøger hos omhyggelige bognarkomaner. Til Corsos store forundring er der flere forskelle i bøgernes træsnit - det lader til, at djævelen i egen dystre person har haft en finger med i spillet!..

  Omringet af effekter
  Omringet af farverige og sprudlende visuelle effekter trasker den sammenbidte Dean Corso Europa tyndt i jagten på bøgerne med de tiltænkte magiske evner. Undervejs støder han på en særdeles mystisk og hemmelighedsfuld pige (Emmanuelle Seigner), der viser sig også at have nogle praktiske og overnaturlige egenskaber. Kan de mon sammen opklare bøgernes mysterium? Johnny Depp spiller udmærket den sammenbidte rolle, mens flere af birollerne synes enten svage eller overspillede.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1999, Spanien, Frankrig, USA, Mystik, Thriller, 127 min.

  Dansk titel: The Ninth Gate
  Instr: Roman Polanski Prod: Lynda Myles Manus: John Brownjohn, Enrique Urbizu, Roman Polanski Baseret på: romanen "The Club Dumas" af Arturo Pérez-Reverte Foto: Darius Khondji Klip: Hervé de Luze Mus: Wojciech Kilar