Olsen-banden går amok (1973)

  Olsen-banden må tage Bennys bror til hjælp, da planen ikke går som smurt, så der må sprængstof til.


  FORBRYDELSE BETALER SIG IKKE #5

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  Når Olsen-banden går amok, går det ikke helt så vildt for sig, som man kunne have håbet på. Egon, Kjeld og Benny er ganske vist som altid uhyre veloplagte, og Yvonne, Børge og Bennys fordrukne bror Dynamit-Harry assisterer blandt mange andre skuespillere med fremragende præstationer.

  Let udtørret historie
  Men historien synes en anelse "udtørret". Den er ikke så fyldt med idéer og eminente vittigheder, som Olsen-banden film er, når de er bedst. Egon har en plan, da han kommer ud af fængslet, og den er hans livs største plan med et udbytte på omkring seks millioner kroner. Men uden for fængslet er der ingen Kjeld og ingen Benny, kun Bennys bror Dynamit-Harry, der gemmer sig bag en busk og byder Egon velkommen ud.

  Humørsyg Dynamit-Harry
  Benny og Kjeld har fået arbejde hos en gammel købmand og hans yndige datter og har ikke længere tid til at "fjolle rundt" med Egon. Så bliver Egon nødt til at slå pjalterne sammen med Dynamit-Harry, der har holdt sig fra alkohol nu i otte måneder, hvilket blot forværrer hans humør.
   

  Kuppet kan begynde

  Men det går ikke særlig godt mellem de to, og heldigvis beslutter Benny og Kjeld sig for, at Egon alligevel godt kan bruges, og så kan kuppet begynde. Alt er timet og tilrettelagt, lige indtil Benny og Kjeld igen hellere vil være sammen med købmanden og hans datter.

  Kup-succes?
  Datteren er forlovet med Benny, selvom han ikke er akademiker, hvad den gamle købmand selvfølgelig gerne havde set. Egon må igen nøjes med Dynamit-Harry og Børge, men siden støder Kjeld og Benny på ny til, så kuppet i sidste ende måske bliver en succes. Købmanden og datteren spilles af Ejnar og Birgitte Federspiel, og begge yder et skævt bidrag til filmens velsmurte humor.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024