Overboard (1987)

  En fisefornem kvinde falder over bord fra sin luksusliner og møder en nede-på-jorden-mand. Kærligheden truer...


  SØDLADEN LOVESTORY

  I "Overboard" folder Goldie Hawn sig rigtigt ud. Til at begynde med er hun den fisefornemme Joanna, der brokker sig over alt, mens hun sejler rundt på sin luksusyacht. Hun er også utilfreds med sin skabsindretning og hyrer en snedker, der kan forbedre de i forvejen overdådige forhold. Denne snedker spilles af Kurt Russell, hans navn i filmen er Dean, og hans evner som snedker viser sig at være over middel.

  Konstant overvågning
  Under Joannas strenge og uudholdelige overvågning bygger han et specialskab, som næppe nogen ville kunne brokke sig over. Men Joanna er naturligvis ikke tilfreds, og hun skubber Dean overbord uden de $600, som det har kostet ham i materialer.
   

  Konstant brok

  Joanna sejler videre og brokker sig over de mindste ting konstant. En aften har hun glemt sin vielsesring oppe på dækket og må vakle op efter den. Men så falder hun overbord, uden at nogle på yachten tilsyneladende opdager noget. Snart dukker hun op på land, men nu lider hun af hukommelsestab og kender intet til sin baggrund.

  En chance gribes
  På tv ser Dean et billede af hende, og han griber chancen. Hun mangler jo stadig at betale ham de $600 (plus renter). Han udgiver sig for at være hendes ægtemand og kan slæbe hende med hjem.
   

  Historien er købt

  Joanna kan godt svagt erindre, at hun ikke hører hjemme i Deans voldsomme rodebutik med fire larmende og uopdragne drengebørn, men hun køber alligevel hans opdigtede historier om hendes liv med ham.

  Store armbevægelser
  Hvilket eventyr.. "Overboard" er mest af alt et skuespil i varierede kulisser. Historien er på alle måder overdrevet og usandsynlig, filmen er fortalt "teateragtig" med megen udpenslende dialog og store armbevægelser.
   

  God appetitvækker

  Anslaget er en god appetitvækker, festligt og farverigt og meget humoristisk, med saftig musik af Alan Silvestri. Man er betaget i hele første halve time, siden daler originaliteten, og der bliver færre og færre overraskelser.

  Underholdende farce
  Det hele bliver en tand for kækt og smart underholdende, mens historien halter mere og mere. Goldie Hawn er i sit es, ideelt tilpasset denne alsidige rolle, og over for hende er Kurt Russell ganske habil. En meget underholdende farce.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1987, USA, Komedie, Romantik, Børn på film, Skibe på film, 112 min.

  Dansk titel: Overboard
  Instr: Garry Marshall Prod: Anthea Sylbert, Alexandra Rose Manus: Leslie Dixon Foto: John A. Alonzo Klip: Dov Hoenig, Sonny Baskin Mus: Alan Silvestri