Setup (2011)

  Efter et vellykket diamanttyveri render en af tyvene med hele herligheden selv. Nu vil den overlevende medgerningsmand have hævn - og allierer sig med en berygtet mafiaboss.


  ULTRA DUMSMART

  Ultra dumsmart action, der slår sig op på at have Bruce Willis som en af de bærende kræfter. Han optræder dog kun i ca. ti minutter samlet. Ikke at det ændrer ret meget på noget som helst: "Setup" er en temmelig fladpandet film, der bærer præg af gennemført mangel på fantasi.

  Vellykket diamanttyveri
  En lille gruppe venner har gennemført et diamanttyveri, og alle parter regner selvsagt med, at der skal deles i porten. Men tyven Vincent vil det anderledes. Han skyder sine makkere og stikker af med udbyttet.

  Allierer sig med mafiaboss
  Makkeren Sonny bliver dog kun såret af skuddet (hans store arvestykke-hip hop-halssmykke formet som et kors har taget af for kuglen!). Nu sætter Sonny alle sejl ind for at få hævn, og for at stå så stærkt som muligt allierer han sig med den glatte og benhårde mafiaboss, Biggs.

  Under lavmål
  "Setup" er et direkte-til-video-produkt, og bedre er det heller ikke værd. Ind imellem opstår der scener af en vis intensitet, men generelt er både action, hævnlyst og mafiadrama under lavmål.

  Tamme roller
  The Newton Brothers står for musikken, der pumper heftigt i alle kanaler det meste af tiden. Ud over en anonymt - grænsende til det intetsigende - mafiabossrolle til Bruce Willis, er 50 Cent tæt på smertegrænsen i hovedrollen som Sonny. Ryan Phillippe er trist og tam som den kække Vincent. Rollerne er ganske enkelt frygteligt stereotypt skrevet og ligeså fastlåst spillet.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2011, USA, Action, Krimi, 85 min.

  Dansk titel: Setup
  Instr: Mike Gunther Prod: 50 Cent, Randall Emmett, George Furla Manus: Mike Behrman, Mike Gunther Foto: Steve Gainer Klip: Mark Stevens Mus: The Newton Brothers
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation