Junior (1994)

  En videnskabsmand overtales til at bære et foster i egen bug som led i et større fertilitetsforsøg og bliver således snart gravid mand.


  VELLYKKET SKÆVHED

  Arnold Schwarzenegger modtog en af sine sjældne prisnomineringer for hovedrollen i Ivan Reitmans aparte fertilitetskomedie, "Junior". Sammen med Emma Thompson var han på listen over nominerede til en Golden Globe for bedste skuespil.

  Komisk skævhed
  "Junior" udgør knap to timers temmelig vellykket komisk skævhed og er om ikke andet en af Schwarzeneggers mest vellykkede komedier. Historien har i sig selv også det, der former opsigtsvækkelsens brændpunkt: en mand bliver gravid!

  Pjattet & fantastisk
  Det er selvfølgelig både pjattet og fantastisk, men ikke desto mindre er det præmissen, da videnskabsmanden Alex Hesse ikke kan finde andre end sig selv at udføre et fertilitetsforsøg på. Han bliver overtalt af kollegaen Larry Abogast til at kaste sig ud i det, og så går det ellers løs med voksende bug og alle de velkendte prøvelser, som en graviditet kan medføre.

  Finurlig udfordring
  Schwarzenegger spiller meget dygtigt op til den finurlige udfordring, og som tilskuer køber man langt hen ad vejen den eventyrlige præmis, fordi den er så komisk vellykket i sin formidling.

  Lille mand/stor mand-komik
  Her spiller det helt igennem grinagtige lille mand/stor mand-plotelement med Danny DeVito over for Arnold også en central rolle (som vi også ser det fire år senere i Twins (1988).

  Farvestrålende komedieakvarie
  Emma Thompson er uhyre veloplagt i rollen som den naivt-kejtede lægekollega Diana Reddin, og de fleste biroller synes også at stortrives i Ivan Reitmans farvestrålende komedieakvarie.

  Iørefaldende temaer
  James Newton Howard har komponeret et par iørefaldende temaer, og musikken falder i det store og hele fint ind i sammenhængen, selvom man gerne havde været mere i selskab med den rå handling i flere scener.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1994, USA, Komedie, Romantik, Science Fiction, Børn på film, 109 min.

  Dansk titel: Junior
  Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman Manus: Kevin Wade, Chris Conrad Foto: Adam Greenberg Klip: Wendy Greene Bricmont. Sheldon Kahn Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AAN - Bedste originale sang ("Look What Love Has Done")
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Thompson)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Schwarzenegger)
  • GG-N - Bedste originale sang ("Look What Love Has Done")