Red Rock West (1992)

  En ung mand kan ikke modstå tilbuddet om en masse penge, hvis han slår en kvinde ihjel. Men den unge mand mener, han har en skudsikker plan.


  HVEM MYRDER HVEM?

  "Red Rock West" er en af de uheldige produktioner, der slet ikke blev vist i biograferne, men blev sendt direkte ud på video. Først året senere fik filmen biografpremiere takket være nogle positive og entusiastiske anmeldere.

  Uventede drejninger
  Og der er bestemt ikke noget fornuftigt i at lade filmen gå uden om biograferne, for den er ganske glimrende, temmelig original og velspillet med gode stjernenavne i hovedrollerne. En alsidig thriller, der med sine mange uventede drejninger i historien evner at overraske tilskueren.

  Et usædvanligt job
  Michael er en krigsveteran, der har svært ved at finde sig et job, og som i stedet forfalder til en lidt farligere tilværelse. På "Wayne's Pub" i den lille by Red Rock forveksles han med en person ved navn Lyle. Indehaveren har tydeligvis en aftale med Lyle om et job, og i sin desperate jobsøgning lader Michael som om, han er Lyle og går med om i baglokalet.

  Hvem myrder hvem?
  Wayne vil have ham til at myrde sin kone - og honoraret er ikke lille. Men Michael tænker sig om to gange, og da han møder Waynes kone, Suzanne, går han i stedet med til - mod det dobbelte honorar, at gøre det af med Wayne. Så er det meningen, at han bare kan stikke af med alle pengene, men helt så nemt går det ikke..

  Dumt klimaks
  Historien er velskrevet indtil et godt stykke ind i filmen. Desværre glider spændingen langsomt ud af historien i den sidste halve time, og klimaks er for dumt. Til gengæld er der konstant spænding i instruktør John Dahls ret så overbevisende tekniske behandling af historien.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, USA, Thriller, Krimi, Drama, 94 min.

  Dansk titel: Red Rock West
  Instr: John Dahl Prod: Steve Golin, Sigurjon Sighvatsson Manus: John Dahl, Rick Dahl Foto: Mark Reshovsky Klip: Scott Chestnut Mus: William Olvis