Les roseaux sauvages (1994)

    François forelsker sig i den noget mere udadvendte Serge. I starten gengælder Serge den homoseksuelle kærlighed, men det ændrer sig.


    UNGDOMSKVALER

    Dejligt rolig og nærværende film, der smukt og forførende fortæller en historie helt nede på jorden. "Les roseaux sauvages" er historien om en gruppe unge franske teenagere, der (som det så ofte er tilfældet med ungdommen) har svært ved at finde fodfæste.

    Stærke udtryk
    Det er lykkedes instruktør Andre Techine at gøre det helt banale meget vedkommende. Følelserne kommer stærkt til udtryk i det glimrende skuespil, og fotograferingen er meget smuk og varieret.

    En forelskelse
    Handlingen udspiller sig på og omkring en kostskole i en lille fransk landsby i 1962. François forelsker sig i den noget mere udadvendte Serge. I starten gengælder Serge den homoseksuelle kærlighed, men siden kæmper han imod og forsøger at gå i en "rigtig" retning. Imens kæmper den unge algier-franksmand Henri en ensom kamp i et forsøg på at hævde den algierske uafhængighedskrig og franskmændenes arrogante medvirken heri.

    Modsætninger mødes
    Hans politiske modstander er den unge Maïte, men som bekendt er det ofte modsætningerne, der mødes. Kort fortalt er "Les roseaux sauvages" en film om ungdommens ofte komplekse eksistentielle udfordringer. Historien er vedkommende i sin totale mangel på amerikansk indflydelse.



    Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1994, Frankrig, Drama, Romantik, Teenagere, Homoseksuelt tema, 109 min.

    Dansk titel: De vilde siv
    Instr: Andre Techine Prod: Alain Sarde, Georges Benayoun Manus: Andre Techine, Gilles Taurand, Olivier Massart Foto: Jeanne Lapoire Klip: Martine Giordano Mus: Oplysning Mangler