March or Die (1977)

  I slutningen af 1. verdenskrig sætter en gruppe soldater livet på spil for at redde en arkæologisk ekspedition i den marokkanske ørken.


  KRIG I ØRKENSANDET

  En håndfuld store skuespillere i anonyme roller kan opleves i denne flotte men overflødige krigsfilm fra 1977. Major Foster fra den franske fremmedlegion får til opgave at eskortere og beskytte en arkæologisk ekspedition, der skal udgrave en gravplads i Marokkos ørken.

  Farefuld ekspedition
  Selvom Foster udmærket godt ved, at ekspeditionen bliver farefuld hvis ikke dødbringende, må han og en skare franske officerer drage af sted gennem ørkensandet. I den dræbende hede falder en del soldater døde om, men først i slutningen af filmen må der for alvor kæmpes, da tusindvis af arabere stormer gravpladsen uden at vise nogen form for nåde.

  Anonym rolle
  Gene Hackman spiller solidt sin anonyme rolle og får lettere humoristisk ladet modspil fra spaghettiwesternstjernen Terence Hill. Til gengæld er Max Von Sydow fuldstændig anonym i en uvedkommende birolle.

  Ingen klassefilm
  Der er en del flotte billeder og imponerende kostumer til at kompensere lidt undervejs, men nogen klassefilm bliver "March or Die" nu ikke.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1977, Storbritannien, Krig, Eventyr, 105 min.

  Dansk titel: Marcher eller dø
  Instr: Dick Richards Prod: Jerry Bruckheimer, Dick Richards Manus: David Zelag Goodman, Edward DiLorenzo Foto: John Alcott Klip: O. Nicholas Brown Mus: Maurice Jarre