Shattered Spirits (1986)

  Alkoholiseret, og dermed højtråbende og destruktiv, gør en familiefar livet surt for kone og børn.


  TEMPERAMENT PÅ PRØVE

  Martin Sheen bærer ene og alene denne tv-film med en flot præstation som alkoholiseret familiefar. Temaet er dog afprøvet før, og man bliver hurtigt træt af den amerikanske fremstilling af emnet.

  Omskifteligt temperament
  Sheen spiller Lyle med det iltre og ganske omskiftelige temperament, og hans familie påvirkes naturligvis stærkt af det. Men tolerancetærsklen er sat alt for højt: Konen Joyce er overbærende, datteren er anonym.

  I skjul under sengen
  Den yngste søn kryber i skjul med bamsen under sengen - det er der ikke nogen, der bemærker. Den ældste søn Ken er den eneste, der tør gøre en smule oprør. Men familien skælder Ken ud for indblandingen, fordi de mener, at oprøret er skyld i faderens vrede.
   

  Krisehjælp

  Der må krisehjælp til udefra, før konen begynder at fatte sagens alvor, og så bliver Lyle fjernet fra hjemmet. Først nu begynder også han at indrømme over for sig selv, at han har et problem med alkohol.

  Troværdigt spil
  Martin Sheen får ikke meget modspil, bedst er hans teenagesøn Ken. "Shattered Spirits" er ikke amerikansk, at den drukner i det, og Sheens troværdige skuespil gør filmen ganske seværdig.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1986, USA, Drama, Teenagere, 88 min.

  Dansk titel: Knuste skæbner (tv)
  Instr: Robert Greenwald Prod: Robert Greenwald Manus: Gregory Goodell Foto: John Jensen Klip: Robert Florio Mus: Michael Hoenig