Sidste time (1995)

  I et biologilokale udsættes en gruppe elever for en massemorders raffinerede dræben.


  POPPET GYS

  Dette danske ungdomsgys lider under en meget tynd historie, nogle halvdårlige skuespillerpræstationer og en meget lysende mangel på opfindsomhed.
   

  Anmassende svingninger

  Som gyser fungerer "Sidste time" ikke rigtig; dens svingninger imellem realisme og surrealisme bliver alt for anmassende, og samtidig har svingningerne en meget forudsigelig virkning på resten af filmen.

  Dørene smækker i
  En gruppe elever møder en dag til biologiundervisning, men der kommer ingen lærer, og på et tidspunkt smækker døren i, og mørklægningsgardinerne ruller automatisk ned.
   

  Syv udvalgte til "eksamen"

  Via en tv-monitor får de unge gymnasieelever nu at vide, at de er de syv udvalgte på skolen til at bestå en helt særlig eksamen: De skal finde ud af, hvem der har begået et mord på skolen.

  Et lig i hjørnet
  Snart finder de ud af, at der hænger et lig ovre i hjørnet af lokalet. Samtidig er en vanvittig tv-journalist på pletten med sit live-program, "Sidste time". Programmet dækker den barske side af hverdagen og går tæt på mord og kriminalitet. På tv-monitoren i biologilokalet kan de syv elever følge reportagen og erfare, at én af dem åbenbart er morderen.

  Poppet og plat
  Publikum forstår ikke andet, end at der er noget galt med filmen. Skiftet imellem den journalistiske stil og den meget barske udryddelse på skolen er for poppet og plat, også selvom hensigten med at skabe denne kontrast ikke er helt fortænkt. Man sidder forgæves og venter på at få en forløsende konklusion på dette absurde dødsspil. Bemærk et par humoristiske scener i tv-studiet, hvor såkaldte "vidner" bliver udspurgt om de formodede mordere.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, Danmark, Thriller, Gyser, Teenagere, 75 min.

  Dansk titel: Sidste time
  Instr: Martin Schmidt Prod: Regner Grasten Manus: Dennis Jürgensen Baseret på: roman af Dennis Jürgensen Foto: Peter Roos Klip: Thomas Krag, Molly Stensgaard Mus: Frans Bak
  Priser
  • BD-N - Bedste birolleskuespiller (Larsen)