Tine (1964)

  En ung kvinde er splittet mellem sine to kærlighedsforhold i 1864.


  TRAGISK ULYKKELIG

  "Tine" er en typisk Herman Bang-fortælling med et tragisk og ulykkeligt kærlighedstema, hvor følelserne er store og varme, men ikke har mulighed for at blive bragt ordentlig til live.
   

  Et forhold må ende

  Lone Hertz spiller den unge Tine, der passer skovriderens hus til hverdag. Ved krigens udbrud i 1864, må det nære forhold mellem Tine og skovriderfamilien desværre ophøre.

  En svær kærlighed
  Skovrideren bliver indkaldt, og hans kone rejser med sønnen til København, mens Tine lover at se efter huset. Et kærlighedsforhold vokser nu mellem Tine og skovrideren, der har det svært uden sin kone midt i det dramatiske slag ved Dybbøl.
   

  Ikke mange lyspunkter

  Tine må kæmpe med mange problemer. Ud over den utilfredsstillede kærlighed til skovrideren, bliver hendes far vanvittig af sorg over krigen, og mange soldater omkommer for øjnene af hende. Det er tragisk og uretfærdigt.


  Kunstige smil
  Instruktør Knud Leif Thomsen har fået mange gode tekniske detaljer med i filmen, bl.a. er tidsbilledet meget troværdigt. Men skuespillet vakler ind imellem, især hos hovedrolleindehaver Lone Hertz, der virker kunstig i sine smil og grimasser. Der er gjort meget ud af dysterhed, blandt andet i en nedtrykkende lyssætning, men behandlingen af Herman Bangs historie er ikke tilsvarende professionel, så resultatet bliver i værste fald, at man gaber og rykker sig uroligt i sædet.

  Ekspressionistiske lyssætninger
  Smuk musik af Thorkild Knudsen er med til at skabe en vis stemning, ligesom en del meget ekspressionistiske lyssætninger og vinklinger gør "Tine" teknisk interessant.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024