Wild America (1997)

  Tre teenagebrødre brænder for naturfotografering og drager på farlig safari.


  BRØDRE PÅ SAFARI

  "Wild America" er den sande historie om tre amerikanske teenagebrødres drøm: At kunne leve af at filme vilde dyr. Sammen med deres forældre bor de på en farm i en lille flække. Her hjælper de faderen med hans lille mekanikervirksomhed.

  De to ældste brødre, Mark og Marty, ynder at filme farlige situationer, der oftest har deres lillebror, Marshall i hovedrollen. Senere viser de så filmene i den store garage for et udvalg af byens ungdom.

  Drømmene realiseres
  Da brødrene en dag ser et større kamera til salg hos fotoforhandleren, går det op for dem, at de kan realisere deres vilde drøm, og det lykkes dem at få lov at låne penge af faderen og drage af sted.

  Lever livet farligt
  Lillebror har sneget sig med i bilen. De tre oplever nu på spændende - og helt igennem utroværdigt beskrevet - vis, de vilde dyr helt tæt på. Således filmer storebror, at lillebror er ved at blive ædt af en krokodille i en flod, at lillebror er ved at blive spiddet af en elg, og at lillebror er ved at blive grovædt af en bjørn. Jo, der er nogen, der lever livet farligt!

  Brødrene opsøger dyrene uden at tænke på faren, men de har en fantastisk evne til at redde sig ud af problemerne, bedst som de ser mest dødbringende ud.

  Hormoner i flæng
  Filmen formidler hele spektret af teenageforløbet: Nederst ses Marshall som den lille irriterende 13-årige, der altid skal blande sig. I midten ses 16-årige Mark, den liderlige hormonbombe, og i toppen ses storebror Marty på omtrent 18. Marty er fars store håb - bare en af mange slemt amerikanske sider ved filmen.

  Skuespillet er nogenlunde, dog udstråler Mark lidt for meget friskfyragtig pigeglæde, på sin vis også midt i ødemarken. Jamey Sheridan er hæderlig som faderen. Drengenes mor spilles oversukret af Frances Fisher.

  Kulisserne er ofte ringe, og spændingen udebliver meget tit i de ellers så tempofyldte scener.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1997, USA, Drama, Teenagere, 101 min.

  Dansk titel: Wild America
  Instr: William Dead Prod: James G. Robinson, Irby Smith, Mark Stroffer Manus: David Michael Wieger Foto: David Burr Klip: O. Nicholas Brown, Stuart Papre Mus: Joel McNelly