Frihedens skygge (1994)

  En ung mand på fri fod efter en tur i brummen jages gennem Norden for et mord, han ikke har begået.


  FLOT TV-SPÆNDING

  Spænding, flot filmhåndværk og stort skuespil er varemærket for Birger Larsens tv-krimiserie, "Frihedens skygge". Man nyder de fine scener, der veksler mellem det barske, det bevægende og det nervepirrende.

  Flot og rolig
  Det flotte og rolige kameraarbejde on location i Danmark og Sverige skaber en stemning som fin forløber til nordisk noir, mens Frans Baks musik i særklasse understøtter flot og smukt.

  Jagt på en uskyldig
  Den unge Lasse Eriksson mistænkes uretfærdigt for et bankrøveri og et efterfølgende mord – det er den ældre herre, Svend Gabrielsen, som ikke ønsker røveriet og mordet på egne skuldre. Han har brug for pengene, som måske kan redde hans kræftsyge kone på en klinik i Sverige.

  Indædt kamp
  Lasse kæmper indædt for at bevise sin uskyld – eller snarere for at flygte fra de politimænd, der står fast på, at han er gerningsmanden. Han flygter gennem de svenske skove, hvor han for en tid får arbejde som skovarbejder og nyder den frihed, han har fortjent.
   

  Aldrig banalt

  Men politiet, med Erik Svane i spidsen, er hele tiden lige i hælene på ham. Aldrig banal takket være sin betagende fortællestil – indtagende i hver en scene takket være det samme.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024