Det stod i avisen (1962)

  Seks fortællinger baseret på avisens annoncer kædes overfladisk sammen.


  SEKS SPINKLE HISTORIER

  En hel hær af kendte danske skuespillere stiller op i denne temmelig ligegyldige serie af fortællinger. Seks forskellige småhistorier fra det virkelige liv kædes på forunderlig vis sammen (i hvert fald nogle af dem).

  Spildte kræfter
  Problemet er bare, at ingen af historierne er bare den mindste smule iøjnefaldende. Om instruktør Peer Guldbrandsen har villet opnå en slags "banaliteternes sammenslutning" er uvist – under alle omstændigheder må filmen siges at være spild af skønne kræfter. I korte rids handler filmen om kærestefolk, der skilles under kaffekop-smidning, eller om ægtefolk, der får småkravl på den ene eller anden vis og køber sig en barnevogn.

  Folkene bag rubrikannoncerne
  Filmen handler også om en ung mand, der er ude på at finde interessante historier ved at opsøge folkene bag små rubrikannoncer i avisen. Og så er der den yndige pige, der lige kan smyge sig ned i en aflagt balkjole for siden at blive forført af en væsentligt ældre mand.

  Livets mange facetter
  Disse historier skal på skrækindjagende vis flettes sammen af anekdotiske digte, der opsummerer "livets mange facetter" – hvad i alverden skal vi bruge det bavl til? Skuespillerne er såmænd veloplagte nok og udgør filmens eneste regulære underholdning.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024