Arlington Road (1999)

  Da en enkemand mistænker sin nabo for at leve under falsk identitet, bryder helvede løs.


  THRILLER MED AMBITIONER

  + PLUS: teknisk kreativ | slutning | spænding
  -MINUS: manus | lidt for gennemskueligt

   

  Instruktør Mark Pellington har hér skabt en effektfuld thriller, der dog kunne have haft svær gavn af et ordentligt skud fornyelse og inspiration på manuskriptfronten.
   

  Ambitionerne fejler ikke noget

  Ambitionerne fejler ikke noget, og teknisk imponerer "Arlington Road" med alle sine iltre kamerature- og vinklinger, spektakulære lyde - og mystiske, uhyggevækkende negativbilleder.

  Enkemand får ny nabo
  Professor Michael Faraday er enkemand med en lille søn, men han bor sammen med en noget yngre kvinde. En dag flytter et nyt par ind i nabohuset, og til at begynde med er det rigtig skønt for både far og søn.

  En farlig tilværelse
  Men Michael begynder at mistænke naboen for at leve under falsk identitet, og jo nærmere han kommer sandheden, desto værre og farligere bliver tilværelsen for professoren og hans omgivelser.

  Overraskende slutning
  Filmen er bestemt underholdende og ind imellem ganske nervepirrende, men handlingsmønstret er for gennemskueligt, på nær lige selve slutningen, der er dejligt overraskende.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1999, USA, Thriller, Drama, Børn på film, 120 min.

  Dansk titel: Arlington Road
  Instr: Mark Pellington Prod: Tom Gorai, Marc Samuelson, Peter Samuelson Manus: Ehren Kruger Foto: Bobby Bukowski Klip: Conrad Buff Mus: Angelo Badalamenti