Soldaterkammerater på efterårsmanøvre (1961)

  En gruppe gæve soldaterkammerater genindkaldes i trøjen på efterårsmanøvre, hvor de marcherer og møder nogle smukke kvinder.


  HOVEDLØST, MENINGSLØST

  Sammenhængende film:
  Soldaterkammerater (1958)
  Soldaterkammerater rykker ud (1959)
  Soldaterkammerater på vagt (1960)
  Soldaterkammerater på efterårsmanøvre (1961)
  Soldaterkammerater på sjov (1962)
  Soldaterkammerater på bjørnetjeneste (1968)

  I det fjerde af seks danske lystspil om den gæve gruppe midaldrende soldater støder vi på endnu et nulpunkt i dansk lystspilsfarce.

  Bajere og højt humør
  Kammeraterne sløver den i "det virkelige liv" og nyder livet med bajere og højt humør, men så bliver de pludselig genindkaldt. Oversergent Vældegaard og hans medbefalende har nemlig etableret en meget vigtig øvelse, der går ud på at marchere lidt frem og tilbage, blæse med mel og trutte i nogle horn, mens man skærer ansigter og danser på alle fire.

  Gymnastik og pløre
  Så skal drengene også lige lave lidt gymnastik, plaske rundt i nogle vandløb og møde nogle kvinder i røde sportsvogne, så musikken atter kan blive strygerblød. Spasmagerduoen Paul Hagen og Preben Kaas laver lidt ekstra sjov i gaden: De tager for eksempel ud på landet, hvor de møder en rigtig sjov karl i et træhus.

  Sorte i hovedet
  Det sprænger de så i luften i højt humør og bliver sorte i hovedet. Ikke længe efter hælder Paul Hagen kaffe ned over sig selv - med fløde og sukker!

  Markant idioti
  Der er ikke så meget at sige - "Soldaterkammerater på efterårsmanøvre" matcher på underfundig vis sine forgængeres og efterfølgeres markante mangel på manuskript og idé. Scene efter scene laller de jægergrønne kammerater rundt og ter sig fjollet. Nå ja, så går tiden jo med dét.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024