Jacknife (1989)

  To Vietnam-veteraner kæmper for at holde sig oven vande, men den enes glæde bliver den andens blackout.


  STOR INDRE DRAMATIK

  "Jacknife" er en prisværdig, nemt fordøjelig og intens lille film om det helvede, der kan herske i hovedet på amerikanske Vietnamkrigsveteraner.
   

  Fabelagtigt skuespil

  Filmen er mest seværdig på grund af sit fabelagtige skuespil. Historien er i bund og grund temmeligt forudsigelig, men alligevel hjertevarm og gribende. Robert De Niro spiller veteranen Joseph "Megs" Megessey, der en dag banker på sin vietnamkammerats dør og modtages af vennens uvidende søster, Martha.

  En kold spand vand
  Vennen, Dave, skal vækkes med en spand koldt vand af sin brandert, før han sammen med Joseph og søsteren kan tage ud på fisketur.

  Ingen rar oplevelse
  Gensynet med Joseph er ikke nogen rar oplevelse for Dave, for nu begynder de med alkohol fortrængte vietnamtraumer atter at rotere.

  Slår klik
  Dave kan ikke magte tankerne, og det hele slår klik for ham. Imens forelsker Martha og Joseph sig stille og roligt. En fin og afbalanceret film med en markant præstation af Ed Harris.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Canada, Drama, 102 min.

  Dansk titel: Jacknife
  Instr: David Jones Prod: Robert Schaffel, Carol Baum Manus: Stephen Metcalfe Baseret på: skuespillet "Strange Snow" af Stephen Metcalfe Foto: Brian West Klip: John Bloom Mus: Bruce Broughton
  Priser
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Harris)