Two Bits (1995)

  En 12-årig dreng vil forfærdelig gerne have penge til en biografbillet. Men pengene får han først, når morfaderen er død.


  INTENSITET PÅ LAVBLUS

  Al Pacino ses her i en gammelmandsrolle som døende morfar til knægten Gennaro. Gennaro farer byen rundt midt i fattigdommens evige depression for at tjene en skilling til en filmoplevelse i den nyåbnede biograf, og i dén forbindelse kommer han ud for mange oplevelser af mere eller mindre behagelig karakter.

  Synger på sidste vers
  Hjemme i baghaven ligger morfaren og synger på sidste vers. Han lover Gennaro, at han nok skal få en mønt, når han dør. Men det sker åbenbart ikke sådan lige med det samme.

  Ikke særligt vedkommende
  "Two Bits" er en film i et lavt tempo med en ubestemmelig både-og-intensitet, der aldrig rigtigt bliver vedkommende. Al Pacinos rolle er tør og unuanceret ( gammel kan han altså heller ikke sminkes), og Mary Elizabeth Mastrantonio dukker af og til op i en utaknemmeligt overfladisk rolle.
   

  Det stærkeste kort

  Unge Jerry Barone er filmens stærkeste kort, men hans evindelige renden rundt i byen tilfører ikke rigtig filmen nok spænding i sig selv.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, USA, Drama, Børn på film, 91 min.

  Dansk titel: Two Bits
  Instr: James Foley Prod: Arthur Cohn Manus: Joseph Stefano Foto: Juan Ruiz Anchía Klip: Howard E. Smith Mus: Carter Burwell