Idle Hands (1999)

  En teenager bliver besat af en gal ånd og kan ikke styre sin ene hånd, der myrder alt, hvad den kommer i nærheden af.


  FESTSTEMT TEENAGEGYSER-PARODI

  "Idle Hands" er en på-det-jævne teenagegyserparodi, der producerer mange gode ambivalente vitser med alternative islæt, men alligevel ikke formår at holde sammen på sin historie. Devon Sawa spiller den uheldige teenager, Anton, hvis ene hånd pludselig besættes af en ond ånd, der kun er ude på at myrde.

  En morderisk hånd
  Således ryger både forældrene og vennerne hurtigt i svinget - vennerne lever dog videre i død tilstand(!). Anton kæmper hårdt for at forhindre hånden i at slå flere ihjel, men det er bestemt ikke let. Situationen taget i betragtning tager han det nu forbløffende pænt, han formår endda at forføre den lokale brunette midt i al virakken.

  Hånden i mikroovnen
  Det hjælper ikke at hugge hånden af og komme den i mikroovnen, det gør faktisk kun tingene endnu værre! Nu kravler hånden af sted for fuld musik og myrder på "egen hånd".

  Distancerende humor
  Der er masser af halvgode efterligninger af klassisk kitschede gyserscener, enkelte rammer i plet. De mange splatterscener får sin berettigelse ved at være skarpt distanceret af den vigtige humor. De unge skuespillere gør det pænt, særlig Devon Sawa er enormt energisk.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Gyser, Fantasi, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: Ivrige hænder
  Instr: Rodman Flender Prod: Andrew Licht, Jeffrey A. Mueller, Jennifer Todd, Suzanne Todd Manus: Terri Hughes, Ron Milbauer Foto: Christopher Baffa Klip: Stephen E. Rivkin Mus: Graeme Revell