Natural Born Killers (1994)

  Et kærestepar med lyst til at dræbe "turnerer" rundt i USA og opnår på paradoksal vis heltestatus for deres ugerninger.


  SENSATIONSSØGENDE BARSKHED

  Mickey Knox og hans kone, Mallory Knox, har smag for at myrde, så de beslutter sig for at gøre det til en "levevej". Således turnerer de rundt i det ganske rige og efterlader et klæbrigt blodspor efter sig.

  Helte-mordere
  Paradoksalt nok opnår parret efterhånden en heltestatus blandt befolkningen, fordi de på deres egen måde tør gøre oprør mod systemet og gøre, hvad der passer dem. Det er lige før, det er en ære at blive myrdet af Knox'erne. Journalisterne står i kø for et eksklusivt interview.

  Et trendy projekt
  Oliver Stone har bevæget sig et pænt stykke udenfor sin sædvanlige filmgænge med dette trendy Quentin Tarantino-projekt.

  Smart formidling
  I en overflod af skrå vinklinger, smarte hurtige klip og et virvar af skift i farver og gråtoner slår Stone fast, at "Natural Born Killers" er beregnet til det unge publikum, der er vant til at klappe i deres små hænder over Tarantinos filmfægterier.

  Sensationssøgende
  Filmen er hurtig, smart og alternativ i sin teknik, men det kan slet ikke imponere, når historien grundlæggende er en absurd overbygning på "Bonnie og Clyde", tilpasset dagens næsten sygelige behov for sensation i både plot og billeder.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024