Teaching Mrs. Tingle (1999)

  En sadistisk lærerinde gør livet surt for sine elever, men en gruppe unge beslutter at tage kampen op.


  DEN ONDE LÆRERINDE

  Vi har hér fundet lektor Blommes kvindelige modstykke: Selvom filmen er amerikansk, kunne hovedpersonen såmænd godt have heddet Mrs. Blomme i stedet for Tingle.
   

  Nedværdigelse som hobby

  Mrs. Tingle elsker nemlig at nedværdige sine elever, også selvom de har gjort et godt stykke arbejde. Intet kan fjerne Tingles lyst til at få de unge helt ned med nakken.

  Et oprør på vej
  Da Tingle således truer med ikke at give mønstereleven Leigh Ann den fortjente førsteplads i klassen, beslutter en lille håndfuld elever at gøre oprør mod sadisten.
   

  Ikke længere kæphøj

  De tager ud til Tingle en aften, og efter en halv times tid ligger lærerinden bundet til sin store dobbeltseng og er ikke længere helt så kæphøj. Hun formår dog stadig at være ækelt sarkastisk i sin tale.

  Retfærdighed sker fyldest
  Eleverne ved ikke helt, hvad de skal gøre for at hyle Tingle ud af den - det er vist så godt som umuligt. Men efter at have ventet et pænt stykke tid kommer løsningen - og dermed retfærdigheden - måske helt af sig selv..

  Ikke uden humor
  En historie ikke helt uden humor, men samtidig temmelig overfladisk og aldrig rigtig interessant. Afgjort sprødest er Helen Mirren, der leverer en skræmmende livagtig karakteristik af den sadistiske lærerinde, som alle frygter og ingen tør sige imod. Som historien udvikler sig, bliver den både for ensformig og farveløs og må overleve på sit skuespil alene.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Thriller, Teenagere, 92 min.

  Dansk titel: Teaching Mrs. Tingle
  Instr: Kevin Williamson Prod: Cathy Konrad Manus: Kevin Williamson Foto: Jerzy Zielinski Klip: Debra Neil-Fisher Mus: John Frizzell