Når mor kommer hjem (1998)

  Da tre børns mor kommer i fængsel, må de klare sig selv og samtidig være omhyggelige med, at myndighederne ikke opdager det.


  VELOPLAGT BØRNEFARCE

  Lone Scherfigs filmatisering af Martha Christensens roman er veloplagt og børnevenlig i enhver forstand. Og voksne er ovenikøbet så heldige, at filmen også er sjov for dem.

  Mor til tre og butikstyv
  Linda er mor til tre - og butikstyv. Det hele skal jo løbe rundt. Men politiet får fingre i hende, og nu skal hun afsone en dom på nogle uger. Imens må børnene klare sig selv, og den ældste, Kasper, lader som om, der ligger en far inde i sengen.

  Samling på tingene
  Til at begynde med er det mægtig skægt at klare sig selv, men efterhånden som dagene går, kan børnene godt se, at en mor måske er en meget rar ting til at holde samling på tingene i det daglige. Da Lindas dom bliver forlænget, er børnene imidlertid nødsaget til at klare sig selv et stykke tid endnu.

  En opdigtet far
  Myndighedernes forpost, Anne Marie, presser på for at få børnene på børnehjem, så hverdagen er udfordrende for de små: Hele tiden må den opdigtede far komme dem til undsætning.

  Livlige dialoger
  Mange sjove scener med livlige dialoger og skønt skuespil gør "Når mor kommer hjem" til en sprudlende og særdeles børnevenlig film, der også efterlader sine fuldvoksne tilskuere med et smil på læberne. Blandt birollerne charmer Lars Kaalund sig ind som sympatisk skolelærer.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024