Far laver sovsen (1967)

  Et ungt par lever i det perfekte parforhold med faste kønsrollefordelinger. Men det bliver der vendt op og ned på, da hun bliver direktør.


  LETKØBTE VITSER

  Der bliver spundet en lige lovligt letkøbt ende på kønsrollemorskaben, der var et særlig hot emne, da "Far laver sovsen" havde premiere i 1967.
   

  Velkendte roller

  Morten Grunwald spiller skolelæreren, Herbert Nielsen, der lever sammen med slipsearbejdersken, Bitten. Alt forløber nemt og smertefrit med velkendte kønsrollefordelinger, lige indtil Bitten bliver udnævnt til direktør.

  Fanden er løs
  Så er fanden løs, for hvad skal stakkels Herbert gøre, når han ikke engang ved, hvilken vej en kartoffel skal vende, når man skræller den.

  Udsøgt kogekunst
  En løsning kunne selvfølgelig være at blive husholdningselev, og det bliver Herbert så. Og det er med en sådan succes, at han ikke alene kan servere udsøgte kulinariske oplevelser - snart kan han også skrive kogebøger!

  Festlig til en vis grænse
  Festlig til en vis grænse med pænt skuespil - særligt Morten Grunwald er veloplagt. Fine biroller til Poul Bundgaard som kogebogsforlæggeren Stig Horekær og Bodil Udsens som tante Karla.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024