Vil du se min smukke navle? (1978)

  På en lejrskole får 8.klasses-kærligheden lov at spire.


  TIDSTYPISK UNGDOMSFILM

  Da Claus er på lejrtur med sin ottendeklasse i Sverige, åbner muligheden sig for at få det første kys. Og den mere udadvendte og vovede Lene får med lethed klaret dén sag.

  Uhøjtidelig præcision
  Det blev Søren Kragh-Jacobsens debutfilm efter en tid på filmskolen i Prag. Filmen er stærk og beskriver med let og uhøjtidelig præcision den svære første forelskelse. Kejtede og famlende teenagere i en lejrskole-sammenhæng, og en film, der i dén grad er et billede på sin tid.

  Acceptabelt spil
  Skuespillerne er ukendte, men i vid udstrækning acceptable. Der opstår dog særligt i dialogen en række stift oplæsende situationer. Så fungerer det langt bedre, når skæbnerne taler til hinanden - uden at bruge det talte ord.

   

  Pressen skrev

  Pressen skrev bl.a.: "Sympatisk dansk ungdomsfilm om den første forelskelses fryd og kvaler", "En navle, der sidder i plet", "Sympatisk, men spinkelt ungdomssignalement" og "En dejlig film for unge i alle aldre."  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1978, Danmark, Drama, Romantik, Teenagere, 92 min.

  Dansk titel: Vil du se min smukke navle?
  Instr: Søren Kragh-Jacobsen Prod: Sten Herdel Manus: Hans Hansen Foto: Peter Roos Klip: Janus Billeskov Jansen Mus: Jacob Groth, Søren Kragh-Jacobsen, Leif Lindskov