Ernst & lyset (1996)

  En forretningsrejsende er på vej hjem til konen, da bilen pludselig standser, og en fremmed mand, der påstår han er Jesus, stiger ind.


  MARKANT HUMOR

  Jens Jørn Spottag og Søren Østergaard udgør de eneste skuespillere i denne særdeles utraditionelle – og Oscar-nominerede – kortfilm. På blot elleve minutter bliver tilskuerne vidner til et absurd scenarie, der bygger på en sværvægts-humoristisk sans.


  Jesus som tomler
  Den omrejsende Ernst samler ufrivilligt en tomler op. Tomleren påstår, at han er Jesus og forsøger at overbevise Ernst ved at sætte bilen i stå og starte den igen... blot ved tankens kraft! Det lykkes dog ikke "Jesus" at overbevise Ernst, der blot blinker med øjnene, når den mystiske mand tryller med bilen.

  Sprudlende dialog
  Skønt duet-skuespil med en sprudlende dialog og nogle fint karikerede situationer. Filmen mister dog pusten og har svært ved helt at brænde igennem.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1996, Danmark/KortDok, Drama, Biler på film, 11 min.

  Dansk titel: Ernst og lyset
  Instr: Anders Thomas Jensen Prod: Anders Thomas Jensen, Kim Magnusson, Tomas Villum Jensen Manus: Tomas Villum Jensen Foto: Jens Schlosser Mus: Frans Bak
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • AAN - Bedste kortfilm