Moonlight and Valentino (1995)

  Efter at en ung kvinde har mistet sin mand i en ulykke, vil veninder og søstre gøre alt for at få hende på fode igen.


  AFDÆMPET SORGDRAMA

  "Moonlight and Valentino" er en rigtig pigefilm i mere end en forstand. Her spiller fire kvinder de altdominerende hovedroller, her kan der tudes og grines på skift, uden at man behøver at skamme sig. Filmen er nemlig dus med sig selv og kammer ikke over i det rørstrømske.

  Roligt & vedkommende
  Mænd kan også godt have glæde af David Anspaughs rolige og vedkommende drama, der beskriver den unge Rebeccas sorg, da hun mister sin mand i en ulykke.

  Indfaldsvinkler i sorgen
  Straks er veninder, søstre og stedmødre klar til at hjælpe - på hver deres måde og med hver deres indfaldsvinkel til hvordan, Rebecca kommer videre.
   

  Den fornuftige linje

  Filmen beskriver således den svære sorg og kommer fornuftigt omkring det. Der er visse tendenser i retning af pyssenysse-veninde-drama, men David Anspaugh formår generelt at holde den fornuftige linje.

  Fornøjeligt spil
  Firkløveret af kvindeskuespillere er en fornøjelse, især Gwyneth Paltrow i en sjældent set frigjort præstation som selvfornedrende skønhed.

  Mandligt modspil
  Mandligt modspil får de med fuld tilfredshed fra kvindebedåreren Jon Bon Jovi og den indsmigrende charmerende Jeremy Sisto som den forføreriske knægt, Steven.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Storbritannien, Drama, Komedie, Romantik, 99 min.

  Dansk titel: Blandt veninder & elskere
  Instr: David Anspaugh Prod: Tim Bevan, Eric Fellner, Alison Owen Manus: Ellen Simon Baseret på: skuespil af Ellen Simon Foto: Julio Macat Klip: David Rosenbloom Mus: Howard Shore