17 op (1989)

  En teenagepige fra et forstads-slumkvarter etablerer sin egen forretning ud fra storskrald og kreativ kartoffelskrælning.


  TYNDBENET MILJØBESKRIVELSE

  Teenageren Sally kæmper sin egen lille kamp for overlevelse i et firser-slumkvarter, omgivet af drengebander, arbejdsløse fodboldfanatikere med fyldte barnevogne, ligeglade forældre, udstødte indvandrere og en møgbeskidt lillebror.

  Fortærsket opstillet
  I dette fortærsket opstillede miljø er det sin sag at finde lyspunkterne, men den kække Sally har sine helt egne metoder, og trods et indre had mod fremmede, danner hun makkerskab med Zuhal, en jævnaldrende tyrker, der er på vej ind i et arrangeret ægteskab.

  Hele armen
  Filmen, der senere har forsøgt sig under titlen "Sallys Bizniz", giver den hele armen i forsøget på at skabe et gruopvækkende betonmiljø med tabere i flæng, men mange scener bliver langt mere søgte end stemningsmættede.

  Ufrivilligt komisk
  Skuespillet er ofte ufrivilligt komisk. Den mægtige sanger "Bamse" har en fin birolle som lavmælt vicevært.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, Danmark, Drama, Teenagere, 72 min.

  Dansk titel: 17 op ("Sallys bizniz")
  Instr: Brita Wielopolska Prod: Peter Aalbæk Jensen Manus: Dorthe Birkedal Andersen Baseret på: roman af Dorthe Birkedal Andersen Foto: Morten Bruus Klip: Kasper Schyberg Mus: Øyvind Ougaard