Som du vil ha' mig (1943)

  En mand finder sin kone for kedelig og beder en læge om at give hende hormoner. Men det har konen gennemskuet og tager en udspekuleret hævn.


  INSPIRERET OG LYSLEVENDE

  Festligt sprudlende, inspireret og særdeles velspillet lystspil med en sjælden udødelig humor i en raffineret historie. Marguerite Viby, Gunnar Lauring og Ebbe Rode udgør en farverig trio.

  Letlevende levemand
  Gustav Helberg er en letlevende levemand, der ikke tager hensyn til sin kone og lader sig kysse af alle de unge kvinder. Konen Helene får dog lejlighed til at tage hævn, da Gustav får lægen Frederik Holm til at give Helene en banebrydende hormonindsprøjtning, der skulle gøre hende frisk og udadvendt. Helene har nemlig gennemskuet mændenes plan, og da lægen vender ryggen til, fylder hun sin sprøjte med vand, og nu har hun frit spil til at ydmyge og narre mændene.

  Umedgørligt overfrisk
  Helene bliver ekstremt udadvendt og umedgørligt overfrisk. Nu er det hende, der forfører mændene og bliver kysset, hun er hele tiden midtpunktet - til stor ærgrelse for Gustav.

  Lyslevende lystspil
  "Som du vil ha' mig" er et glimrende eksempel på, hvor lyslevende et gammelt lystspil kan stå, hvis bare skuespillerne har en ordentlig historie at arbejde med, og instruktøren er ligeså dygtig som Johan Jacobsen.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024